Foreign Material II, film loops. 2014

Film, 2014


 

In the three video loop a camera is put onto a motor and set into rotation, filming the floor, where a set of hands move around different kinds of material. The material melts into new totalities.

Tre video loop filmet med kamera siddende på motoren fra værket “Foreign Material 1” 
I stedet for den pap maché kugle der oprindeligt sad på motoren har jeg sat et kamera der svinger rundt i kæden for enden af stangen. Kameraet filmer nedad og optager gulvet som motoren står på. På et sort underlag flytter jeg rundt på hhv. ruller med toiletpapir, gasbeton  og flamingokasser. Tre forskellige materialer med forskellig tyngde og egenskaber der er bestemmende for hvad man kan stille op med dem. Kameraet slynges meget hurtigt rundt og det ligner at materiale og hænder er i høj fart. Der er to bevægelser der laver billedet: kameraet der slynges rundt af motoren og og mine hænder der flytter rundt på materialer. I rotationen bliver det til sammenhængende masser der samlet ændre form.

Intallationview. “Maskine”. Holstebro Kunstmuseum 2014.
Foreign Material 1. Motor med pap mache kugle i metalkæde. Pap mache kuglen i metalkæden er en foræring fra kunstner Yvette Brackmann. Pap mache kuglen er lavet af hendes brevveksling med Den Danske Udlændingestyrelse.